Kouluttajat


Lemmikkikoulun kouluttajat noudattavat Suomen Eläintenkouluttajat Ry:n eettisiä sääntöjä!KOULUTTAJAESITTELYT


Marianne Kunderteläintenkouluttaja (at), koirahieroja (at), eläinhoitolanpitäjä (at), eläintenhoitaja (pt)


Omat lemmikkini: Kaksi sekarotuista vanhusta, Wilma 11-vuotias porokoiran/jämtlanninpystykorva mix & Samuli 9-vuotias bordercollie/karjalankarhukoira mix


Lajit ja harrastukset: canicross ja jäljestys, eläinten virikkeistäminen ja aktivointi on intohimoni!Koulutan: Enimmäkseen eläinten omistajia, mutta myös eläimiä (koirat, kissat & hepat)


Lemmikkikoulun kursseilla vedän pääosin pikkupentukoulua, arkitottista ja BAT2.0 treenejä. Opetan mm. arkitaitoja, kohdetyöskentelyä sekä koiran lihaksiston jumppaamiseen ja kehon fysiikan kehittämiseen liittyviä tunteja. Vahvuuksiani ovat koiran henkinen ja fyysinen kehitys, pennut, junnut, ongelmakäytöskoulutukset sekä aktivointi ja virikkeet.


Tavoitteeni kouluttajana: Lisätä eläinten omistajille opetuksieni myötä laajasti tietoutta mm. eläinten hyvinvoinnista, käyttäytymisestä, oppimisesta ja kouluttamisesta. Pyrin eläintenkouluttajana aina luomaan opetustilanteet ja ilmapiirin niin suotuisiksi, että jokainen voisi oppia tehokkaasti. Oivaltamisen ja erehdyksien kautta opitut asiat jäävät hyvin muistiin, joten kenenkään ei pidä pelätä virheitä! Jokaiselle se oman jutun löytäminen tulee kokeilemalla, kuitenkin niin, että se on aina eettisesti kestävällä pohjalla ja eläimen hyvinvoinnin eduksi. Koulutuksissani lähden hiomaan ja säätelemään ohjaajien kouluttamisen tekniikkaa sekä motorisia taitoja. Kouluttamisen taitoja lähdemme parantamaan niin että opettelemme havainnoimaan ja tarkkailemaan eläimen käytöstä ja käytöksen muutoksia, mitä seurauksia omalla toiminnallamme on ja minkälaisia muutoksia eläimessä esiintyy, kun muutamme jotain omassa toiminnassamme.


Mottoni: Albert Einstein sanat ” Education is not the learning of facts, it’s rather the training of the mind to think.


Heta RautiainenMeneillään eläintenkouluttaja (at) ja Luonnontieteiden kandidaatti (biolääketiede) opinnot. (Kuitenkin kouluttaudun jatkuvasti alan kursseilla ja konferensseissa)

Omat lemmikit: Projektikoira Cara, 2v käyttölinjainen labradori

Lajit ja harrastukset: Minun harrastukseni on kokeilla eri koulutustekniikoita ja osasia eri koira- ja hevosurheilulajeista ja soveltaa niitä arjen harjoitteluun. Lisäksi rakastan tieteellistä tiedonhakua! Koirien hajuetsintälajit, hevosten psyykkisen ja fyysisen kehityksen tasapainoisuus sekä arjen sujuvuuden harjoittelu ovat tällä hetkellä muutamia lempiaiheitani. Takana on myös kilpailutaustaa este- ja kouluratsastuksessa.

Tavoitteeni kouluttajana: Haluan tarjota apua koira- ja hevosarjen sujuvuuden lisäämiseen sekä lajiharrastuksia tukevien taitojen kehittäminen. Pääasiassa ohjaan ihmisiä kouluttamaan omia eläimiään ellei toisin ole sovittu. Arki eläimen kanssa on tasapainoilua eläimen tarpeiden ja omien tavoitteiden välillä. Siksi haluankin työssäni edistää eläimen näkökulman ymmärtämistä ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämistä tavoitteiden saavuttamisen ohella. Eläinpalveluissani tarjoan teoriaopetusta sekä koulutusapua hoitotoimenpiteiden sujuvuudesta aina kiihtymisen tai motivaation ongelmiin ja kilpailuoloihin totuttamisen harjoitteluun. Vahvuuteni on havainnoida ihmisen toiminnan sekä ympäristön vaikutteiden suhdetta eläimen tunteisiin ja käyttäytymiseen ja löytää arkeen helposti sovellettavia harjoittelukeinoja. Pääasiassa ohjaan ihmisiä kouluttamaan heidän omia eläimiään ellei toisin ole sovittu.

Motto: Education is not filling of a pail, but the lightning of a fire. (William Butler Yeats)