Luennot

Lemmikkikoulu Vallaton järjestää säännöllisesti iltaluentoja sekä päivän mittaisia luentoja sekä seminaareja monipuolisista eläinaiheista aina pieneläimistä, eksoottisiin ja isompiin eläimiin!

Lemmikkikoulun kouluttajien omat luennot maksavat 15€/hklö ellei toisin mainita.
Ulkopuolisten ammattilaisten luentotiedot ja hinnasto ilmoitetaan erikseen!


LUENNOT

25.3 Koiran elekieli- ja käyttäytyminen

29.4 Miten eläin oppii

19.5 Kissan kouluttaminen - Onnelan Eläimet Tua Onnela & Marianne Kundert

29.6 Koiran stressi

30.6 Frettiluento - Jonna Toljamo, Eläinpalvelu Eksakti

3.10 Pelkäämättä paras! - Koiran käsittelykoulutukseen perustuva iltaluento

Iltaluento jossa syvennytään koiran käytösmuutoksiin joiden taustalla on pelko.
Koiran pelko ja välttämiskäytös voi esiintyä monella tapaa, ei pelkästään pyrkimyksenä päästä pakoon pelon kohdetta. Pelkoon voi olla syynä myös geneettinen perimä, ja joskus vahvasti opittu tapa, joka voi olla ongelmallinen arjessa.
Koiran pelko ja sen asteet, mitä se on ja miten se näkyy koiran käytöksessä ja elekielessä? Miten se vaikuttaa koiraan fyysisesti ja miten sitä voi lähteä hoitamaan?


Luennolla käydään myös läpi mitä asioita pitää huomioida koulutuksellisesti, kun tavoitteena olisi rohkeampi ja peloton koira.

Iltaluento, kesto 2h  
Paikka: Lemmikkikoulu Vallaton
Klo 18.00 – 20.00  
Kirkkoahonkatu 2, 87250 Kajaani
Hinta: 15€ (SisAlv24%) 
Järjestäjä FinAnimalWorks

Ilmoittautuminen sähköpostiin  elaintenhoitajamk@gmail.com / Marianne

Hevosaiheiset iltaluennot


LOKAKUU
PALKITSEVA TALLIARKI
Missä: Lemmikkikoulu Vallaton, kirkkoahonkatu2, Kajaani
Milloin: 22.10. klo 18-20
Hinta: 15 € (sis.alv24%)

Luennon kuvaus: Palkitseva talliarki –luennolla opit hevosen oppimisen ja käyttäytymisen näkökulmaa yleisissä arjen tilanteissa. Käymme läpi kuinka lisätään monipuolisesti palkitsevuutta hevosen arkeen ja vuorovaikutukseen ihmisen kanssa sekä kuinka arki voidaan hyödyntää tehokkaasti hevosen luotettavien taitojen vahvistamiseen. Tarkastelemme käytännön esimerkein kuinka esimerkiksi pienet hetket tallitöiden lomassa, maasta käsin tai ratsain valjastetaan hyvinvointia lisäävään oppimiseen. Kun hevosesta saatavien yksilöllisten tietojen ja havainnoitujen osaamistasojen kanssa yhdistetään tilannetajuisesti palkitsemiseen perustuvat koulutusmenetelmät, edistetään myös suhdetta ihmiseen ja vähennetään riskiä ongelmakäyttäytymiselle ja tapaturmille. Luento sopii kaikille, joita kiinnostaa hevosen monipuolinen palkitseminen ja koulutusrutiinien muodostaminen kiireisessä arjessa.

Ilmoittautuminen: elaintenhoitajamk@gmail.com / MarianneMARRASKUU
TUNTEIDEN TURPAKAVERI
Missä: Lemmikkikoulu Vallaton, kirkkoahonkatu 2, Kajaani
Milloin 5.11. klo 18-20
Hinta: 15 € (sis.Alv24%)
Luennon kuvaus: Hevonen on kookas ja suurien tunteiden eläin, joka on luonnostaan rentouteen pyrkivä, mutta huonolla itsehillinnällä varustettu. Tunteet ehdollistuvat aina osaksi toimintaa ja tallikäytävän houkutusten highway kaurasankoineen, riimun nähdessään pakeneva, pohjemerkeille sammuva tai jo pillin vihellyksestä nollasta sataa kiihtyvä hevonen voikin olla monelle liian tuttu tilanne. Luotettavia taitoja ja optimaalista tunnetilaa rakentamalla harrastaminen on mieluista eikä suhde ajaudu karikolle huononakaan päivänä. Luennolla käydään läpi mitkä asiat vaikuttavat hevosten tunneoppimiseen, kuinka se näkyy käyttäytymisessä ja kuinka ihminen voi omilla toimillaan kääntää oppimista haluttuun suuntaan. Saat vinkkejä kuinka selvittää hevosen käyttäytymisen motiiveja eri tilanteissa ja kuinka rakennetaan helposti yleistettäviä tukitaitoja. Käymme läpi käytännön koulutuksen esimerkkejä kuinka hevosen oma-aloitteista itsehillintää voidaan vahvistaa, jotta kehitämme hevosen taitopankkia puskuroimaan vaikeita tilanteita vastaan. Luento sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet siitä kuinka luoda optimaaliset olosuhteet harraste- tai kilpahevosen hevosen tunnetilan ja taitojen oppimiselle.

Ilmoittautuminen: elaintenhoitajamk@gmail.com / Marianne


JOULUKUU
TOTTUMALLA PARAS
Missä: Lemmikkikoulu Vallaton, Kirkkoahonkatu2 , Kajaani
Milloin: 3.12. klo 18-20
Hinta: 15 € (sis.Alv24%)
Luennon kuvaus: Tottumalla paras –luennolla käydään läpi hevosen oppimista ja käyttäytymistä stressin ja tottumisen näkökulmasta. Olipa hevonen kiihtynyt tai jähmeästi jännittävä on se potentiaalisesti vaaraksi sekä itselleen että sitä käsitteleville ihmisille. Siksi hevosen sopeutumista edistävät taidot, kuten tottuminen varusteisiin, paikkoihin ja käsittelyyn, sekä ihmisen hevosenlukutaito ovat osa turvallisuutta. Luennolla opit havainnoimaan käyttäytymisestä ja elekielestä tilannetajuisesti hevosen tunnetiloja sekä niiden eri portaita ja reagoimaan omalla toiminnallasi hevosen rentoa tottumista auttavalla tavoilla. Käymme myös läpi stressin vaikutusta oppimiseen sekä kuinka erottaa akuutin ja kroonisen stressin merkkejä hevosesta tai tunnistamaan aidosti rennon hevosen sulkeutuneesta. Koska hevonen on pakoeläin, hyvälläkään kouluttamisella hevosen säikähtelyä tai pakenemista yllättävissä tilanteissa ei voida täysin sammuttaa. Kuitenkin positiiviseen vahvistamiseen perustuvilla, tottumista edistävillä koulutuskeinoilla ja hevosen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomioinnilla voidaan pienentää riskiä säikähtelyyn, lisätä hevosen sietokykyä ja edistää palautumista jännittävistä tilanteista. Luento sopii kaikille hevosen oppimisesta ja käyttäytymisestä kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen: elaintenhoitajamk@gmail.com / Marianne